SF Körsbärsbacken

SF Körsbärsbacken

på nätet sen 2008

Välkommen till Körsbärsbacken, Bällstalund i Vallentuna.

SF Körsbärsbacken

VälkommenPosted by webmaster Fri, December 18, 2009 13:38:07

Välkommen till Körsbärsbacken, Bällstalund.

Har du just flyttat hit, eller är du på väg att göra det? Då vill vi gärna berätta lite om området, och om oss som bor här.

En grön oas med nära till allt!
Körsbärsbacken är ett trivsamt område i Bällstalund, mitt emellan Täby Kyrkby och Vallentuna Centrum, och bara några minuters gångväg från Roslagsbanan och bussar. Området byggdes under åren 2003-2005. I närheten finns bilfria promenadvägar, strövområden, en ICA-butik och ett flertal skolor och daghem. Och Skandinaviens största innecentrum ligger bara en kvarts bilresa härifrån.

48 hushåll i villor, parhus och Brf-radhus
Vi som bor här är medlemmar i Körsbärsbackens Samfällighetsförening – en liten förening där alla vid behov hjälps åt genom styrelsearbete eller på annat sätt. Föreningen ansvarar framför allt för drift och underhåll av våra gemensamma anläggningar: kabel-TV, vatten, soprum, carports (brf och parhus), lokalvägar och gatubelysning, planteringar och lekplats, samt parkeringsfickorna längs vår del av Fritzbergsvägen.

Några gånger per år får du som är medlem ett e-brev (glöm inte att meddela om du byter mejladress!) med aktuell information från Styrelsen. Informationen läggs också upp här på hemsidan. Du är även välkommen att logga in på vårt Forum för att starta eller delta i aktuella diskussioner. Mer info hittar du under Forum här till vänster.

Rent och snyggt
Inom området finns tre soprum, endast för HUSHÅLLSSOPOR.. I soprummet vid Fritzbergsvägen nr 21-29 finns en särskild bur för elektronikavfall, t ex kasserade TV-apparater och datautrustning.

Tidningar, kartonger, glas och annat emballage ska INTE kastas i soprummen. Närmaste anläggning för tidningar, kartonger och glas finns intill uppfarten till ICA Kragsta. För grövre avfall hänvisar vi till den stora återvinningsanläggningen vid Hagby-tippen.

Samfälligheten anordnar gemensamma städdagar en gång på våren och en gång på hösten. Då städar medlemmarna soprum och sopkärl, lokalvägarna, rensar gemensamma rabatter och gröna ytor, krattar löv, städar av lekparken m.m. En aktivitet som brukar ta ett par timmar! Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna dina grannar, och vi förutsätter att du och alla andra medlemmar är med.

Vi träffas minst en gång om året
En gång om året i mars håller samfälligheten årsstämma. Vid årsstämman diskuterar vi aktuella gemensamma frågor och beslutar om motioner inskickade från föreningens medlemmar. Samtidigt bestämmer vi vilka som ska sitta i styrelsen under det kommande året. Kallelse till stämman skickas ut i god tid enligt föreningens stadgar. Närvaro är en självklarhet.

Avgifter
Avier för inbetalning av Samfällighetsavgift skickas ut en gång per kvartal. Avgiften inkluderar även en individuell debitering för vattenförbrukning. Debiteringen bygger på den redovisning av vattenförbrukning som du enkelt gör här på hemsidan varje kvartal. På så sätt slipper du betala för en uppskattad förbrukning som baserats på en hel årsförbrukning.

Du som bor i Brf-radhus ska rapportera vattenförbrukningen på samma sätt, men utdebitering sker via den månatliga brf-avgiften.

Föreningens styrelse läser dessutom av samtliga vattenmätare ”manuellt” i januari varje år.

Fler frågor?

Har du fler frågor om samfälligheten eller området?
Maila info@sfkorsbarsbacken.se

// Styrelsen