SF Körsbärsbacken

SF Körsbärsbacken

på nätet sen 2008

Välkommen till Körsbärsbacken, Bällstalund i Vallentuna.

STÄDDAG!

InfoPosted by webmaster Tue, April 20, 2010 17:19:50

Hej

Nu är det dags igen att städa området och snygga till våra vägar, gräsytor och rabatter från det som legat dolt under snön :o)

Vi samlas vid lekparken Fritzbergsvägen 39-55 och fördelar ut arbetsuppgifter. När vi är klara avslutar vi som alltid med korvgrilling!

Datum: 25 april

Tid: kl 10.00

Samling: Lekparken

OBS! På fredag kommer vi att plombera sopbehållarna i soprummen för att underlätta när de ska göras rena på söndag!
Det kommer att finnas sopsäckar i soprummen där vi istället kan lägga våra hushållssopor.


Tack för hjälpen!


Väl mött :o)

// Styrelsen

Vattenavläsning

VattenavläsningPosted by webmaster Thu, April 01, 2010 15:17:10
Torsdag den 1 april

Hej


Tyvärr så har vi drabbats av tekniska problem och era vattenavläsningar har inte kommit fram ordentligt. Vi är därför tacksamma om Ni kan skicka mätarställningen till oss igen, vi vill ha din avläsning senast nu på söndag, påskdagen.

http://sfkorsbarsbacken.se/vatten.html

Du som inte har möjlighet att redovisa din mätare kommer att bli debiterad 40 kubik.

Styrelsen vill passa på att önska alla en trevlig helg.

Glad Påsk :o)

// Styrelsen

Hemsidan byter utseende

InfoPosted by webmaster Sun, February 14, 2010 13:42:04
Söndag den 14 februari

Idag byter vi utseende på hemsidan. Den liknar nu mer en blogg och blir på så sätt enklare för styrelsen att administrera och hantera...

Är det något som du saknar eller inte hittar så är du välkommen att höra av dig

info@sfkorsbarsbacken.se

smiley

Hälsningar Styrelsen

Infoblad December -09

InfoPosted by webmaster Sat, December 19, 2009 18:25:06

December 19, 2009 Infoblad SF Körsbärsbacken

Tiden rusar, och snart är det jul igen! Sedan förra julen har vi fått ett flertal nya, trevliga grannar:

Fbv 08: Karin och Svante Jonsell
Fbv 13: Jan Smedman och Britt-Marie Afzelius
Fbv 14: Nicklas Scharin och Celine Palm
Fbv 17: Wilhelm och Anna-Maria Wörtman
Fbv 23: Mattias Åström
Fbv 25: Thomas Thornberg och Gunvor Latva
Fbv 42: Hanna Dannhed och Mattias Löthfors
Fbv 57: Nina Bramstång

.....med familjer.

Vi hoppas att ni trivs med oss, och att ni har funnit er väl till rätta i Bällstalund!
Om ni (eller någon av er andra) har frågor och synpunkter på området är ni alltid välkomna att höra av er till oss i styrelsen via info@sfkorsbarsbacken.se Det är dit ni även skickar eventuella nya mejladresser så att ni inte missar våra infoblad i fortsättningen. På www.sfkorsbarsbacken.se hittar ni bl a information om området, diskussionsforum och en funktion för kvartalsvis inrapportering av vattenmätarställning.

Liksom tidigare år kommer vi efter jul att forsla bort alla julgranar direkt efter 20-dag Knut. Uppsamlingsplats för granarna (och ingenting annat!) är vid soprummet vid infarten Fbv 39-55. Sista dag för att lämna granen är den 15 januari. Därefter ansvarar du själv för ev. bortforsling.

På förekommen anledning vill vi också påminna om att våra soprum och rutiner INTE klarar av allt pappersskräp som brukar bli kvar när Jultomten har gjort sitt. Var och en måste själv se till att allt julklappspapper och presentkartonger hamnar på miljöstationen eller Hagbytippen.

Manuell vattenavläsning kommer fr o m i år att ske i slutet av januari. Så slipper vi störa er med detta mitt i julstressen.

Årsstämma kommer att hållas onsdagen den 17 mars 2010 kl 19.00. Eventuella motioner till stämman ska vara inlämnade till Styrelsen (gärna via mejl) senast den 15 februari. Vi räknar med att du/ni kommer*), och återkommer med en detaljerad dagordning och info om var vi ska vara.

*) Vi som går på stämman en gång om året (vi brukar klara av det på en dryg timme!) har verkligen saknat er som sällan eller aldrig dyker upp. (Ryktesvägen har vi förstått att en del är lite rädda för att bli invalda till styrelseuppdrag eller andra hemska öden? Glöm det. Ingen blir vald mot sin vilja, och stämman är din chans att verkligen göra din röst hörd om boendemiljön och vår gemensamma ekonomi.)

Vi har just fått reda på att några kanaler i det analoga TV nätet byter plats (15 december). Samtidigt får det digitala utbudet helt nya frekvenser. En ny kanalsökning av båda banden rekommenderas alltså.

Här är ytterligare lite info om kabelTV-kanalerna: Genom att koppla in en digitalbox mellan vägguttaget och TV:n får du lite bättre kvalitet på alla kanaler. Om du vill ha fullt utbyte av kanaler med HD-kvalitet behöver du en HD-box. Vill du ha fler kanaler än de som ingår i basutbudet väljer du en box med kortplats (det räcker med en, oavsett antalet extra kanaler). Om din TV har inbyggd DVB-C mottagare behöver du bara en s k CA-modul med stöd för CryptoGard. CA-modulen tar dock inte in HD-kanaler. Om du vill kunna ansluta dator, hårddisk eller USB minne (för att t ex lagra inspelade program) behöver du en box med USB-ingång. ATM erbjuder följande alternativ som enligt uppgift ska fungera i föreningens nät

a. Standardbox med kortplats - 995:-
b. CA modul enligt ovan - 995:-
c. HD box med kortplats - 1995:-
d. HD box med USB-ingång - 2495:-

Väljer du att abonnera på något av de utökade programpaketen kan du få rabatt på boxen. Föreningens medlemmar kan få ännu bättre pris på boxar om vi gör ett större inköp tillsammans. Skicka din intresseanmälan till oss på info@sfkorsbarsbacken.se senast den 31/12.

Mer info om digitalboxar, tillval och kostnader för film- och HD-kanaler mm finns på www.atmab.se (Se info under FAQ och ”Dokument”.)

ATM har just har sänkt priset på internetanslutning till 235kr/månad.

Till sist vill vi påminna om att julhelgerna även är en högtid för både inbrottstjuvar och eldsvådor. Släck ljusen när ni lämnar rummet, kolla batterierna i brandvarnarna en extra gång och – inte minst – håll ett vakande öga på bortresta grannars hus!

Tack för i år!

God Jul & Gott Nytt År!

www.sfkorsbarsbacken.seForumet

ForumPosted by webmaster Sat, December 19, 2009 18:19:51
För att komma till forumet klickar du på länken FORUM

Länken öppnas i ett eget fönster som du kan stänga ner när du är klar. För att komma in på forumet som bara är till för föreningens medlemmar behöver du ett inlogg.

// StyrelsenVatten

VattenavläsningPosted by webmaster Sat, December 19, 2009 18:16:34
För att rapportera in din vattenförbrukning via webben så klicka på länken

vattenavläsning

Länken öppnas i ett eget fönster som du kan stänga ner när du är klar

// Styrelsen

kontakt

KontaktPosted by webmaster Fri, December 18, 2009 17:59:40

Faktura & postadress:
SF Körsbärsbacken
Fritzbergsvägen 51
186 49 VALLENTUNA
e-post: info@sfkorsbarsbacken.se

Övrig information om styrelsen hittar du i forumet

SF Körsbärsbacken

VälkommenPosted by webmaster Fri, December 18, 2009 13:38:07

Välkommen till Körsbärsbacken, Bällstalund.

Har du just flyttat hit, eller är du på väg att göra det? Då vill vi gärna berätta lite om området, och om oss som bor här.

En grön oas med nära till allt!
Körsbärsbacken är ett trivsamt område i Bällstalund, mitt emellan Täby Kyrkby och Vallentuna Centrum, och bara några minuters gångväg från Roslagsbanan och bussar. Området byggdes under åren 2003-2005. I närheten finns bilfria promenadvägar, strövområden, en ICA-butik och ett flertal skolor och daghem. Och Skandinaviens största innecentrum ligger bara en kvarts bilresa härifrån.

48 hushåll i villor, parhus och Brf-radhus
Vi som bor här är medlemmar i Körsbärsbackens Samfällighetsförening – en liten förening där alla vid behov hjälps åt genom styrelsearbete eller på annat sätt. Föreningen ansvarar framför allt för drift och underhåll av våra gemensamma anläggningar: kabel-TV, vatten, soprum, carports (brf och parhus), lokalvägar och gatubelysning, planteringar och lekplats, samt parkeringsfickorna längs vår del av Fritzbergsvägen.

Några gånger per år får du som är medlem ett e-brev (glöm inte att meddela om du byter mejladress!) med aktuell information från Styrelsen. Informationen läggs också upp här på hemsidan. Du är även välkommen att logga in på vårt Forum för att starta eller delta i aktuella diskussioner. Mer info hittar du under Forum här till vänster.

Rent och snyggt
Inom området finns tre soprum, endast för HUSHÅLLSSOPOR.. I soprummet vid Fritzbergsvägen nr 21-29 finns en särskild bur för elektronikavfall, t ex kasserade TV-apparater och datautrustning.

Tidningar, kartonger, glas och annat emballage ska INTE kastas i soprummen. Närmaste anläggning för tidningar, kartonger och glas finns intill uppfarten till ICA Kragsta. För grövre avfall hänvisar vi till den stora återvinningsanläggningen vid Hagby-tippen.

Samfälligheten anordnar gemensamma städdagar en gång på våren och en gång på hösten. Då städar medlemmarna soprum och sopkärl, lokalvägarna, rensar gemensamma rabatter och gröna ytor, krattar löv, städar av lekparken m.m. En aktivitet som brukar ta ett par timmar! Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna dina grannar, och vi förutsätter att du och alla andra medlemmar är med.

Vi träffas minst en gång om året
En gång om året i mars håller samfälligheten årsstämma. Vid årsstämman diskuterar vi aktuella gemensamma frågor och beslutar om motioner inskickade från föreningens medlemmar. Samtidigt bestämmer vi vilka som ska sitta i styrelsen under det kommande året. Kallelse till stämman skickas ut i god tid enligt föreningens stadgar. Närvaro är en självklarhet.

Avgifter
Avier för inbetalning av Samfällighetsavgift skickas ut en gång per kvartal. Avgiften inkluderar även en individuell debitering för vattenförbrukning. Debiteringen bygger på den redovisning av vattenförbrukning som du enkelt gör här på hemsidan varje kvartal. På så sätt slipper du betala för en uppskattad förbrukning som baserats på en hel årsförbrukning.

Du som bor i Brf-radhus ska rapportera vattenförbrukningen på samma sätt, men utdebitering sker via den månatliga brf-avgiften.

Föreningens styrelse läser dessutom av samtliga vattenmätare ”manuellt” i januari varje år.

Fler frågor?

Har du fler frågor om samfälligheten eller området?
Maila info@sfkorsbarsbacken.se

// Styrelsen

Next »